Kesän antimet

Meidän takapihalta löytyi vielä vuosi sitten kolme noin kolmenmetrin korkuista tuijaa, punainen viinimarjapensas, ruohikko ja villiintynyt pensas. Muutimme vuosi sitten huhtikuussa tähän aivan ihanaan rivitaloasuntoon ja silloin jo päätin, että pihalle pitää tehdä jotain.

Esikoisen syntymän jälkeen tuli haave pieni muotoisesta koti puutarhasta. Ostin siemeniä erilaisia salaatteja ja yrttejä varten. Tilliä, basilikaa, salaattitriio ja Kiinan kaali. Kiireellisen vauva arjen ja kaiken muun selittelyn takia projekti venyi pitkälle heinäkuuhun. Yksi kaunis (ja kuuma) päivä päätin repiä tuijat pois. Helpommin sanottu kun tehty. Kaksi päiväisen urakan jälkeen, saatiin tuijat tuhottua  ja piha siistittyä. Laattoja vietiin etupihan remontin tieltä mökille viime kesänä, joita tuotiin 10kpl takaisin nyt takapihaa varten.

Laatat asennettiin tuijien tilalle ja laattojen päälle rakensin kakkosnelosista kasvulaatikon. Kasvulaatikko imi kuusi säkkiä multaa, kolme ruukkusalaattia, basilikan, tillin ja neljä pussia siemeniä. Koko työ palkittiin nyt kuukautta myöhemmin.

Neea ja Roope tutkimassa pihan antimia.

Ruukku tomaatti saatiin miehen mummulta, koska hän innostui niin kovasti minun hyöty puutarha ideasta.

Tässä vielä kuvaa meidän laatikosta jossa vihertää niin hienosti.

pihalta löytyy yksi vadelman taimi kasvamassa ja mansikan varkaat juurtuamassa ensikesää varten purkissa. Mansikan taimet istutan vadelman viereen myöhemmin.

Niille jotka eivät minua niin tunne, en todellakaan ole mikään hortonomi. Tapan sisäkasvit alta aika yksikön joko hoitamattomuudella tai liika hoitamisella. Tämä on siis täysin ihme, että sain jotain näin hienoa aikaiseksi.

Voiko yhtään ylpeämpi olla omasta takapihasta, veikkaan että ei!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *